Drukplek? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Ortheses kunnen drukplekken verlichten en helpen te voorkomen. Deze flexibele, siliconen teenhulpmiddel wordt op maat gemaakt en biedt een effectieve oplossing voor diverse klachten die ontstaan door drukplekken.

Drukplekken zijn lokale verdikkingen van de huid die ontstaan door herhaalde wrijving, druk of andere vormen van irritatie. Ze komen vaak voor op de voeten en tenen en kunnen variëren in ernst. Drukplekken worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals onjuiste schoenen, misvormingen van de voeten, overmatige wrijving of druk tijdens dagelijkse activiteiten.

Siliconen ortheses fungeren als beschermende barrière tussen de huid en de oorzaak van de drukplek, waardoor de pijn wordt verminderd en de kans op verdere irritatie wordt geminimaliseerd.

Een van de meest voorkomende toepassingen van siliconen ortheses is bij het behandelen van likdoorns en eelt. Likdoorns ontstaan vaak door langdurige wrijving of druk op een specifiek gebied van de voet. De ortheses verminderen de druk op deze plekken, waardoor de likdoorn kan genezen en toekomstige vorming wordt voorkomen. Bovendien helpen siliconen ortheses bij het verminderen van pijn en ongemak die vaak gepaard gaan met likdoorns.

Een ander veelvoorkomend gebruik is het behandelen van hamertenen, klauwtenen of andere misvormingen van de tenen. Drukplekken ontstaan vaak op de bovenkant of zijkant van misvormde tenen door wrijving met schoenen. Siliconen ortheses kunnen worden aangepast om de tenen in een meer natuurlijke positie te houden, waardoor drukplekken worden verlicht en de voetcomfort verbeterd wordt.

Naast het verlichten van bestaande drukplekken, spelen siliconen ortheses ook een preventieve rol. Mensen met gevoelige voeten, zoals diabetici, kunnen profiteren van het proactief gebruik van siliconen ortheses om de ontwikkeling van drukplekken te voorkomen. Deze ortheses dienen als een beschermende barrière, waardoor potentiële schade aan de huid wordt geminimaliseerd.

Het is essentieel om aandacht te besteden aan de juiste pasvorm en het gebruik van siliconen ortheses. Een goed passende orthese zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en voorkomt dat de orthese zelf irritatie veroorzaakt. Regelmatige controle en aanpassing zijn nodig om ervoor te zorgen dat de ortheses effectief blijven, vooral omdat de voetstructuur in de loop der tijd kan veranderen.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.


Lees hier meer over overige klachten of andere toepassingen van ortheses;

Correctieteenstand, Hallux Valgus, likdoorns, voetklachten, houdingsklachten.

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen