Steunzolen? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam 

Therapeutische inlegzolen, oftewel de steunzool,  kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Het uiteindelijke doel van een steunzool is altijd om voetgerelateerde problemen op te lossen/te  verlichten. Heb je steunzolen nodig? Podologie de Vries vervaardigd handgemaakte steunzolen en ortheses op maat om voetklachten, houdingsklachten en sport gerelateerde klachten te verlichten, alsmede preventieve zorg voor de risicovoet. 

 Steunzolen kunnen zowel preventief als therapeutisch worden gebruikt  en spelen een cruciale rol bij het verminderen van pijn en het voorkomen van verdere complicaties bij voetproblemen en houdingsklachten. Het gebruik van steunzolen vereist een professionele evaluatie door een register podoloog  om ervoor te zorgen dat ze optimaal aansluiten bij de specifieke behoeften van de drager.

Er is directe toegang tot een podoloog mogelijk, dit houdt in dat je géén verwijzing van een huisarts nodig hebt. 

Lees meer over welke klachten verholpen kunnen worden.

Therapeutische steunzolen lossen onderstaande voetklachten op;  


Voorvoetklachten
Hielpijn
Zenuwklachten
Instabiliteitsklachten
Voetdeformaties
Overpronatie
Shinsplint
Chronische voetpijn


 


Er zijn tal van verschillende voetklachten die je dagelijks leven kunnen verstoren. Voortgekomen uit o.a. belasting, blessure, ziekte, ouderdom of aangeboren. Wat de oorzaak dan ook is, veelal zijn de klachten te verlichten en meestal zelfs geheel te verhelpen door het dragen van steunzolen. Voet-gerelateerde problemen kunnen door de podoloog behandeld worden door middel van een steunzool. Steunzolen bieden extra demping, stabiliteit en correctie van de voetstand, waardoor ze de natuurlijke biomechanica van de voet verbeteren.

Heb je voetklachten en herken je  1 of meerdere van deze klachten? Neem contact op met Podologie de Vries om jouw klacht te bespreken. 

Therapeutische steunzolen lossen onderstaande houdingsklachten op;


Beenlengteverschil
Enkelklachten
Knieklachten
Heupklachten
Rugklachten

 


Houdingsklachten refereren naar ongemakken of pijn die voortkomen uit een verstoorde lichaamshouding. Een goede lichaamshouding is essentieel voor het handhaven van de juiste uitlijning van botten, spieren en gewrichten. De basis hiervan is de voet. Het gebruik van steunzolen kan de stabiliteit verbeteren, spiervermoeidheid verminderen en de druk op de gewrichten verminderen, wat op zijn beurt bijdraagt aan een gezondere lichaamshouding en verlichting van klachten.

Heb jij houdingklachten? Grote kans dat jij 1 of meerdere klachten herkent. Neem contact op met Podologie de Vries om jouw klacht te bespreken.

Therapeutische steunzolen voor comfort bij de risicovoet;


Reumatische voet
Diabetische voet
Oncologische voet

 


Onder de risicovoet wordt verstaan de reumatisch voet, diabetische voet als ook de oncologische voet. Steunzolen zijn een waardevol hulpmiddel bij het verzorgen van "de risicovoet" en het voorkomen van ernstige complicaties door het verminderen van wrijving en drukplekken. 

Loop jij een verhoogd risico? Start preventief met het dragen van steunzolen om het risico op complicaties te beperken. Neem contact op met Podologie de Vries om jouw klacht te bespreken.Ik denk dat ik steunzolen nodig heb!

Heb je klachten? Dan kom ik bij je langs voor een gesprek en onderzoek. Bij de intake doe ik verschillende onderzoeken, maak ik een voetafdruk en neem ik tijd voor een gesprek over je klachten.  Dit is voor mij de basis. Naar aanleiding van je verhaal, het onderzoek en de afdruk ontwerp ik een zool die effectief is om de klachten te verminderen.

 Met kleine elementen, bestaande uit verschillende materialen, vormt zich de zool. Exact aangepast ter verlichting van jouw voetklacht. Al deze elementen bij elkaar worden afgedekt met een toplaag en zorgvuldig afgewerkt. Al naar gelang de toepassing kan de toplaag en de opbouw van je steunzool verschillen.

Ieder paar steunzolen is maatwerk en past daardoor 100% bij jouw voet. Doordat de steunzool met de hand wordt vervaardigd is precisiewerk mogelijk, de kleinste details maken het verschil. 

 De steunzolen bij Podologie de Vries worden door mij, Register Podoloog Mark de Vries, persoonlijk gemaakt. Iedere podoloog heeft zo zijn eigen werkwijze. Ik onderscheid mij doordat ik de steunzolen zelf volledig met de hand vervaardig. 

 Daardoor kan ik de zolen opbouwen uit tal van verschillende materialen met diverse zachtheden om zo de perfecte zool te maken. Ik maak de zolen dus volgens  de oude ambacht, maar ontwerp het met de nieuwste inzichten en ken al mijn cliënten persoonlijk. Een goede steunzool en persoonlijke aandacht zijn voor mij belangrijk. 

Heb je klachten? 

Maak een afspraak voor deskundig advies.


E-mailen
Bellen