Sport-podologie? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam 

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. De bouw van de voeten is zo gemaakt om ons gehele lichaam te dragen en te verplaatsen. Bij het beoefenen van een sport belast je het lichaam extra. Spieren, banden, botten en gewrichten heb het zwaar te verduren als jij je geliefde sport uitoefent. De voet alleen bestaat al maar liefst uit 26 botten en 33 gewrichten. De kans is altijd aanwezig dat je door de zware belasting  als (fanatiek0 sporter ergens een blessure aan oploopt. Aan de voet, of elders in het lichaam. Een steunzool kan het verschil maken ter preventie van blessures en verlichting bieden aan blessures die reeds bestaan. Als je voeten niet optimaal functioneren, laten je sportprestaties te wensen over én bouw je blessures op die voorkomen hadden kunnen worden. Denk hierbij aan shinsplintenkelblessures, knieklachten, heupklachten, pijn in de rug. Daarnaast richt ik me ook op vermindering van een branderig gevoel door nauw schoeisel die noodzakelijk zijn om de sport te beoefenen. 

Lees meer over welke klachten behandeld kunnen worden.

De therapeutische steunzolen kunnen voor onderstaande doelen worden ingezet;

Shinsplint, preventief blessures voorkomen, blessures verlichten, uithoudingsvermogen vergroten, prestatie verhogen, wintersport

Heb je voetklachten? Neem contact op met Podologie de Vries om jouw klacht te bespreken.

Oefentherapie 

Naast een goede steunzool voor in je sportschoenen kun je bij Podologie de Vries terecht voor een oefentherapie plan. Dit houdt in dat ik specifieke oefeningen met je doorneem om thuis zelf te oefenen. Dit ter verlichting van je klachten. Deze toevoegende behandeling is veel voorkomend bij klachten die pees en spiergerelateerd zijn. 

Steunzolen en oefentherapie kunnen complementaire benaderingen zijn bij het behandelen van verschillende voet- en bewegingsproblemen. Oefentherapie richt zich op het versterken van spieren, het verbeteren van flexibiliteit en het corrigeren van bewegingspatronen, terwijl steunzolen zich richten op het bieden van extra ondersteuning en het corrigeren van de voetstand. Samen kunnen ze een holistische aanpak vormen voor het verbeteren van de voetgezondheid en het bevorderen van het algemene welzijn.

Medical Taping 

Tevens kun je bij Podologie de Vries terecht voor Medical Taping van de voet. Medical taping, ook bekend als kinesiotaping, is een therapeutische techniek waarbij speciale elastische tapes op de huid worden aangebracht om diverse fysieke klachten te behandelen en te ondersteunen. Het doel van medical taping is het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het bieden van ondersteuning aan spieren en gewrichten zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

 Heb je klachten? Neem contact op met Podologie de Vries om jouw klacht te bespreken.


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen